Dağıtıcıların Pasolarını Söke Söke Alıyoruz


2013 Toplu Sözleşmelerinde yer almasına rağmen Ankara'da görev yapan PTT Dağıtıcılarının serbest ulaşım pasoları Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince iptal edilmişti.

Haber Hak-Sen tarafından Devlet Personel Başkanlığına yapılan yazılı başvuru sonucu, Devlet Personel Başkanlığınca PTT Genel Müdürlüğüne ve Ankara Büyükşehir Belediyesine gönderilen yazıda;

Toplu Sözleşme hükümlerinin Anayasal güvence altında ve Kanun hükmü niteliğinde olduğu ve uygulanmasının zorunlu olduğu bildirilmiştir.

14 Ağustos 2103 tarihli 28375 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2.Dönem Toplu Sözleşmenin Beşinci Bölümündeki Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Koluyla ilgili Toplu Sözleşmenin Büyükşehirlerde Görev Yapanlara Toplu Taşıma Kartı Verilmesi hakkındaki 3 üncü maddesinde;

T.C. Posta ve Telgraf İşletmesi Genel Müdürlüğü kadro ve pozisyonlarında bulunup, büyükşehir belediyeleri sınırları içerisinde dağıtıcı olarak görev yapanlara, belediye tarafından işletilen toplu taşıma araçları ile özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmaları için anılan Genel Müdürlük tarafından fotoğraflı birer kart verilir.

denilmek suretiyle, büyükşehirlerde dağıtıcı olarak görev yapan personelin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları hükme bağlanmıştır.
Ancak, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.09.2014 tarih ve 1638 no’lu kararı uyarınca dağıtıcı olarak görev yapan personelin 2015 yılı için serbest biniş kartlarının vize işlemleri yapılmayarak kullanıma kapatılmıştır.

Sendikamız tarafından Toplu Sözleşme Hükümlerinin uygulanması için Devlet Personel Başkanlığına yaptığı yazılı başvuru sonucu, Devlet Personel Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile PTT Genel Müdürlüğüne yazı göndererek; Toplu Sözleşme Hükümlerinin Anayasamız gereğince Kanun Hükmünde olduğunu ve uygulanmasını istemiştir.




HABERE EKLENMİŞ DOSYALAR
~ HABER_HAKSEN-page-001.jpg isimli dosyayı indirmek için tıklayınız!
~ HABER_HAKSEN-page-002.jpg isimli dosyayı indirmek için tıklayınız!

Eklenme : 05 Haziran 2015

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : (0312)2290325 - Faks : (0312)2290326